Ζανέτ Μόλχο

Ζανέτ Μόλχο (1927 – 2017)

Οι Αμερικανοί Φίλοι του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος θρηνούν την απώλεια ενός από τα ιδρυτικά μέλη, μέλος του Δ.Σ. και τέως ταμία του συλλόγου, τη Ζανέτ Μόλχο.

Η Ζανέτ Μόλχο γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1927.  Η ίδια με την οικογένειά της διασώθηκαν από το Ολοκαύτωμα διαφεύγοντας στην Αθήνα, όπου και παρέμειναν μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1944.

Ακολούθησε την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη όπου και συνέχισε τα μαθήματα πιάνου, καταφέρνοντας να αποφοιτήσει από το Ωδείο το 1951.

Το 1961 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε ως αντιπρόεδρος της Τράπεζας Israel Discount Bank μέχρι και την συνταξιοδότησή της το 1994.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έπειτα, διατέλεσε ταμίας του Συλλόγου των Αμερικανών Φίλων του ΕΜΕ για πάνω από 20 χρόνια.

Η οικογένειά της, που αποτελείται από την αδερφή της Δρ. Λώρα Μόλχο Sard, έναν ανιψιό, μια ανιψιά και το σύζυγό της και δύο ανίψια όπως και οι πολλοί της φίλοι τη θυμούνται για την αφοσίωσή της στο καθήκον, την πίστη της, την ευγένεια και την κουλτούρα της, καθώς και την αίσθηση του χιούμορ της.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, έγινε η νεκρώσιμη τελετή στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: American Friends of the Jewish Museum of Greece