Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023
|

    Ξεναγήσεις μελών του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης στην περιοδική έκθεση του ΕΜΕ

    Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και το Επιγραφικό Μουσείο υποδέχτηκαν στην κοινή αρχαιολογική έκθεση «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα». δύο ομάδες μελών του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

    Τους εκλεκτούς επισκέπτες ξενάγησε στην περιοδική έκθεση του ΕΜΕ η διευθύντρια Ζανέτ Μπαττίνου, τονίζοντας το σχήμα του διαλόγου ανάμεσα στα αρχαία επιγραφικά τεκμήρια και τα σύγχρονα έργα τέχνης που τα συνοδεύουν. Στην συνέχεια τους υποδέχθηκε στο επιγραφικό Μουσείο ο διευθυντής Δρ. Αθανάσιος Θέμος, ενώ η επιμελήτρια της περιοδικής έκθεσης, Αναστασία Λουδάρου, Αρχαιολόγος – Υποψ. Διδ. Αρχαίας Ιστορίας και Επιγραφικής και ειδική ερευνήτρια του ΕΜΕ, ξενάγησε τους φιλοξενούμενους στο τμήμα της κοινής έκθεσης που παρουσιάζεται εκεί. Το ενδιαφέρον υπήρξε θερμό, ενώ απαντήθηκαν και ερωτήσεις που αφορούσαν στην ιστορική παρουσία των Ελλήνων Εβραίων γενικότερα.

    Η εκδήλωση οργανώθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας και ευγενικής χορηγίας του Ερρίκου Αρώνες, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του ΕΜΕ και περιλάμβανε μεταφορά των επισκεπτών στο Επιγραφικό Μουσείο, όπου και παρατέθηκε μικρή δεξίωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου, με ευκαιρίες για περαιτέρω ερωτήσεις, συζήτηση και γνωριμία. Το ΕΜΕ ευχαριστεί θερμά τον χορηγό για την πολύτιμη συμβολή του στο έργο του.

    Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε ξανά στο ΕΜΕ τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, καθώς αρκετά μέλη εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να ξεναγηθούν και στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου.