Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
|

    «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-1944» Περιοδεύουσα έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.

    Η περιοδεύουσα έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-1944» ταξίδεψε στην Κόρινθο και παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου στις 27 Ιανουαρίου 2023, Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος,  οπότε πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιά της.

    Η έκθεση αποτελεί καρπό μακροχρόνιας έρευνας και διαρκούς εμπλουτισμού και περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό της εποχής και αρχεία από τις συλλογές του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, στοχεύοντας στην εμπεριστατωμένη παρουσίαση των τραγικών γεγονότων εκείνης της περιόδου.

    Αρχικά η έκθεση είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου, έως τις 20 Φεβρουαρίου αλλά κατόπιν σχετικού αιτήματος παρατάθηκε η παραμονή της έως τις 8 Μαρτίου 2023.

    Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», που υλοποιείται από το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την επισκέφτηκαν συνολικά 657 παιδιά από δώδεκα (12) σχολεία, οι συμμετέχοντες επιστημονικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο και πολλοί ανεξάρτητοι επισκέπτες.