Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
|

  Το EME παρουσιάζει αναβαθμισμένη ψηφιακή εφαρμογή

  Το 2018, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος παρουσίασε την ψηφιακή εφαρμογή πολυμέσων με τίτλο «Οι Εβραίοι της Ελλάδας, 2300 Χρόνια Ιστορίας και Παράδοσης/ The Jews of Greece, 2300 Years of History and Tradition», η οποία είχε δημιουργηθεί με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

  Πρόκειται για μια διαδραστική εφαρμογή προβολής αρχειακού υλικού, που παρουσιάζει την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Περιέχει πληροφορίες για τη θρησκευτική παράδοση και τις καθημερινές συνήθειές τους, καθώς και την παρουσία τους στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου. Αναφέρεται, επίσης, στο διωγμό των Ελλήνων Εβραίων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ακολουθεί τα ίχνη των εβραϊκών κοινοτήτων σε όλη την επικράτεια. Περιλαμβάνει λαογραφικές και εθνογραφικές αναφορές, λογοτεχνικά αποσπάσματα, σπάνιες φωτογραφίες, προφορικές μαρτυρίες και άλλα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα. Το υλικό αντλήθηκε από τις Συλλογές Αντικειμένων, τη Βιβλιοθήκη, το Φωτογραφικό Αρχείο και το Αρχείο Προφορικής Ιστορίας του Μουσείου, ενώ ένα μέρος του παραχωρήθηκε ευγενικά από ιδιώτες.

  Η επεξεργασία του υλικού ξεκίνησε το 2007, εμπλέκοντας ερευνητές από διάφορα επιστημονικά πεδία, όπως αρχαιολόγους, ιστορικούς, ιστορικούς τέχνης και μουσειολόγους. Ταυτόχρονα, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εκπαιδευτικούς, μαθητές και ερευνητές. Η έκδοση, που είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά), είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης και διεπιστημονικής έρευνας, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της διαδραστικότητας που αποτελεί πάντοτε στόχο του Μουσείου.

  Σήμερα, με φροντίδα του Μουσείου, η εφαρμογή αυτή γίνεται ακόμα πιο σύγχρονη και αρκετα πιο εύκολη στη χρήση. Μπορεί να εκτελεστεί σε λειτουργικά συστήματα Windows 7, Windows 8 και Windows 10 χωρίς κανένα πρόσθετο πρόγραμμα. Κατεβάζετε την εφαρμογή από το παρακάτω κουμπί, την αποσυμπιέζετε και εκτελείτε το αρχείο .exe. Θα χρειαστεί να περιμένετε από 10-20 δευτερόλεπτα για να γίνει εκκίνηση της εφαρμογής. Εάν έχετε πρόγραμμα antivirus, υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρει την εκτέλεση της εφαρμογής. Μπορείτε να την προσθέσετε στις εφαρμογές ασφαλούς εκτέλεσης και να την ανοίξετε. 

  Κατεβάστε την εφαρμογή

  Μέγεθος: 685 MB