Όπως σε κάθε γιορτή, έτσι και το Πέσαχ, συνηθίζουμε να ετοιμάζουμε διάφορες παραδοσιακές συνταγές, όπως τα αυγά χαμινάδος και το χαρόσετ.
Τα αυγά χαμινάδος «guevos haminados» αποτελούν σημαντικό μέρος του πασχαλινού γεύματος, του Σέντερ του Πέσαχ. Η ονομασία guevos haminados, (ή αλλιώς huevos enhaminados) προέρχεται από τη λέξη hamin που με την σειρά της προέρχεται από τη φράση της Μισνά “tomnin et ha’hamin”, που σημαίνει “να θάβεις ζεστό [το φαγητό]”.
(πολλοί προσθέτουν μισή κουταλιά ελληνικού καφέ και άλλοι πάλι προσθέτουν λίγο κουρκουμά ή saffran γεύσεις που διαπερνούν το τσόφλι και του δίνουν μία πολύ ιδιαίτερη γεύση).
ΧΑΡΟΣΕΤ
Καλή επιτυχία!!