Συμμετοχές 2010

  • Στις 28 Ιουνίου το Ε.Μ.Ε. συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Τμήμα του ICOM με θέμα «Χρήση των Νέων Τεχνολογιών στο πλαίσιο Μουσειακών Εκπαιδευτικών Δράσεων». Ανάμεσα στους ομιλητές της ημερίδας ήταν και η δ/ντρια του Ε.Μ.Ε. κ. Μπαττίνου, η οποία παρουσίασε τη διαδραστική οθόνη αφής (info kiosk) με θέμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα, μια ψηφιακή εκπαιδευτική εφαρμογή του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος.
  • Στις 12-16 Ιουνίου η διευθύντρια του Ε.Μ.Ε. συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο με θέμα τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος που διοργάνωσε το ίδρυμα Yad Vashem στην Ιερουσαλήμ. Στη συνέχεια, η κ. Μπαττίνου εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Επιτροπή Μουσείων και Μνημείων του ITF (International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research) στην πρώτη ετήσια συνάντηση που πραγματοποίησε ο οργανισμός στην Ιερουσαλήμ, καθώς φέτος τελεί υπό ισραηλινής προεδρίας.
  • Στις 19-20 Φεβρουαρίου το Ε.Μ.Ε. συμμετείχε στο διήμερο σεμινάριο που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εθνικού Αρχείου Μνημείων στο Αμφιθέατρο του ΥΠ.ΠΟ.Τ. Θεματικοί πυρήνες της συνάντησης αποτέλεσαv ζητήματα κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού τεκμηρίωσης, όπως η τεκμηρίωση και διαχείριση ακίνητων και κινητών μνημείων, η διαχείριση αρχειακού υλικού και η ψηφιοποίηση των μνημείων της χώρας.