Συμμετοχές 2005

2005

  • Από τις 13-17 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα στην Κρακοβία η εξαμηνιαία συνάντηση των μελών και των ομάδων εργασίας του International Task Force for Holocaust Remembrance, Education and Research. Στη συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τεσσάρων ακόμη χωρών για να γίνουν μόνιμα μέλη του ITF, μία εκ των οποίων ήταν η Ελλάδα.
  • Στις 14 Νοεμβρίου, στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Εβραϊκών Μουσείων που διεξάχθηκε στις Βρυξέλλες, το Ε.Μ.Ε μαζί με τους υπεύθυνους τμημάτων από τα σημαντικότερα εβραϊκά μουσεία της Ευρώπης, αλλά και των αντίστοιχων συνδέσμων των Η.Π.Α και του Ισραήλ, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματισμούς, ιδέες και λύσεις. Το Ε.Μ.Ε, σ’ αυτή την συνάντηση, παρέδωσε τη σκυτάλη του Αντιπροέδρου και Ταμία, που κατείχε για έξι χρόνια, στο νέο Δ.Σ. που εκλέχτηκε.
  • Από τις 7-10 Ιουνίου, το ΕΜΕ συμμετείχε ως μέλος της ελληνικής αποστολής στη Διεθνή Διάσκεψη του Ο.Α.Σ.Ε. με θέμα «Αντισημιτισμός και άλλες μορφές ρατσισμού» στην Κόρντομπα της Ισπανίας.
  • Στις 27/7-1/8, πραγματοποιήθηκε στην Βαρσοβία το πρώτο ετήσιο συνέδριο του International Task Force for Holocaust Remembrance, Education and Research, όπου το Ε.Μ.Ε έλαβε ενεργό μέρος, ως μέλος της ελληνικής αποστολής.