Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
|

  Σύλλογος Ελλήνων Φίλων

  Ο ρόλος του Συλλόγου των Φίλων υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την ίδρυση και την εξέλιξη του Μουσείου, την απόκτηση της νομικής του υπόστασης και την εγκατάστασή του σε ιδιόκτητο νεοκλασικό κτήριο. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της μεταστέγασης, στόχος του Συλλόγου είναι να διασφαλίσει το μέλλον του Μουσείου, οργανώνοντας ειδική εκστρατεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την εξασφάλιση των αναγκαίων κεφαλαίων για τη συντήρησή του.

  Ο Σύλλογος σήμερα αριθμεί 800 μέλη περίπου, τα οποία, τόσο με την τακτική ηθική και οικονομική τους συνεισφορά, όσο και με τη δωρεά αντικειμένων για τη συλλογή του ΕΜΕ, συμβάλλουν με συγκινητικό τρόπο στην επίτευξη των στόχων του Μουσείου.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Φ. απαρτίζεται από τους κάτωθι:

  • Πρόεδρος: Γκυ Νατάν
  • Αντιπρόεδρος: Ερρίκος Αμπραβανέλ
  • Γραμματέας: Μίκης Μοδιάνο
  • Ταμίας: Σέργιος Μορντώ
  • Μέλη:  Μάκης Μάτσας, Ερρίκος Αρώνες, Ζακίνος Κοέν

  Το Δ.Σ. του Σ.Φ. όρισε ως εκπροσώπους του στο Δ.Σ. του Ε.Μ.Ε τους κ.κ. Μάκη Μάτσα, Γκυ Νατάν και Μίκη Μοδιάνο.

  Ο Σύλλογος Φίλων του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος σας κάνει τη δική του έκκληση. Γίνετε κι εσείς Φίλοι του Μουσείου και υποστηρίξτε τη σημαντική ιστορική, λαογραφική, πολιτιστική και κοινωνική αποστολή του. Με τις δωρεές ή συνδρομές σας γίνεστε συμπαραστάτης στο έργο ενός σημαντικού πολιτιστικού και εκπαιδευτικού φορέα και απολαμβάνετε τα αξιόλογα δώρα, καθώς και τα ειδικά προνόμια που προσφέρονται στο χώρο και τις εκδηλώσεις του Μουσείου.

  ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

  Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος οφείλει πολλά στους ευεργέτες του, οι οποίοι με τις χορηγίες τους κατέστησαν δυνατή, όχι μόνο την ίδρυση και επιβίωσή του, αλλά και τη διαρκή του εξέλιξη σε ένα σύγχρονο Μουσείο υψηλών προδιαγραφών. Για το Μουσείο έχουν κυρίως μεριμνήσει και έχουν συνεισφέρει με τις χορηγίες τους η Ελληνική Πολιτεία και επίσημοι φορείς του Ελληνικού Εβραϊσμού, ενώ σημαντικές είναι και οι δωρεές που προέρχονται από ιδιώτες. Τα ονόματα των ευεργετών τιμώνται στο Μουσείο με την ανάρτηση τιμητικών πινακίδων ή και με την αφιέρωση ορισμένων αιθουσών και χώρων της έκθεσης.

  ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

  Υπουργείο Πολιτισμού

  ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
  Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος
  Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης
  Αμερικανοί Φίλοι του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος

  ΙΔΙΩΤΕΣ
  (κατά αλφαβητική σειρά)

  Αμπραβανέλ Ερρίκος
  Αμπραβανέλ – Ντάβαρη Λίζα
  Αμπραβανέλ Φρέντυ
  Καΐμης Ιούλιος
  Κόβο Ντάριο
  Κολονιμού – Τόγια Ραχήλ-Μίλκα
  Mallat Alexander
  Mάτσας Μάκης
  Μπενρουμπή Σαμ
  Recanati Harry
  Ρέστη Μπέλλα
  Rose Daniel & Johana
  Σαλτιέλ Μωρίς Οικ.

  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΩΡΕΕΣ

  2015 
  2014
  2013