Το Μουσείο είναι ανοικτό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Κυριακή 22 Μαΐου 2022
|

    Στιγμιότυπα από την εκστρατεία LET THERE BE LIGHT Kristallnacht

    Παρά το γεγονός ότι η Kristallnacht, η Νύχτα των Κρυστάλλων, κατά την οποία καταστράφηκαν χιλιάδες συναγωγές και εβραϊκοί οργανισμοί, συνέβη πριν από 82 χρόνια, ο κόσμος δεν έχει ακόμη μάθει τα διδάγματα του παρελθόντος. Επιθέσεις σε Οίκους Λατρείας όλων των θρησκειών συμβαίνουν συνεχώς, ξανά και ξανά. Φέτος, ο οργανισμός International and European March of the Living, ξεκίνησε την εκστρατεία «Let There Be Light», η οποία προσπάθησε να ενώσει τον κόσμο ενάντια στο σκοτάδι του μίσους.

    Η εκστρατεία συγκέντρωσε μηνύματα ελπίδας από ανθρώπους όλων των θρησκειών, από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης παρήγαγε ένα εικονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 90 λεπτών. 8.000 υποσχέσεις υποβλήθηκαν από 72 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 700 Οίκων Λατρείας και οργανισμών, καθώς και από παγκόσμιους ηγέτες και διασημότητες.

    Αυτή η παγκόσμια διαθρησκευτική πρωτοβουλία έφτασε στο αποκορύφωμά της στις 9 Νοεμβρίου, την επέτειο του Kristallnacht, με μια εντυπωσιακή προβολή συλλεχθέντων μηνυμάτων στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και στον καθεδρικό ναό του Κόβεντρι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    Δείτε περισσότερα εδώ