Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023
|

  Σημαντικοί Επισκέπτες 2014

  Στις 23 Νοεμβρίου 2014 επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Ε.Μ.Ε. μέλη της ECJS (European Center for Jewish Students), και της JEP (Jewish European Professionals).


  Στις 18 Νοεμβρίου 2014, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ ο Σύλλογος Φίλων του Μουσείου Μπενάκη.


  Στις 5 Νοεμβρίου 2014, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ ο κ. Alexander Wojda Minister Plenipotentiary στην Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα.


  Στις 11 Σεπτεμβρίου 2014, επισκέφτηκε το Μουσείο η νέα Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Irit Ben Abba. Την κ. Ben Abba, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ε.Μ.Ε. κ. Σαμουήλ Μάτσας και  η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, η κ. Ben Abba συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για τα προγράμματα και τις προτεραιότητες του Μουσείου.


  Το απόγευμα της  Τρίτης 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ειδικά προγραμματισμένη επίσκεψη εκπροσώπων του οργανισμού Jewish Federations of North America (JFNA). Τους  υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΜΕ, κ. Σαμουήλ Μάτσας, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό, καθώς και ο Γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Αμερικανών Φίλων του ΕΜΕ, κ. Δημήτρης Αργυριάδης. Την περίσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Μίνως Μωυσής και μέλη του ΔΣ του ΕΜΕ. Η διευθύντρια του ΕΜΕ, κ. Ζανέτ Μπαττίνου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ιστορικό και εκπαιδευτικό έργο του Μουσείου. Στη συνέχεια, οι εκλεκτοί επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους, ανά ομάδες, από την διευθύντρια, καθώς και από την ειδική ερευνήτρια του ΕΜΕ, κα Αναστασία Λουδάρου, και πληροφορήθηκαν για τη μακραίωνη ιστορία και τον υλικό πολιτισμό των Εβραίων της Ελλάδας. Μετά το πέρας της ξενάγησης, οι επισκέπτες εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για τις πολλαπλές ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Μουσείου και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο πλούσιο και πολύπλευρο έργο του.


  Στις 7 Ιουλίου 2014, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ η κ. Σοφία Στάικου, Πρόεδρος του Π.Ι.Ο.Π. με την παρουσία του προέδρου του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάτσα, του ταμία κ. Γκυ Νατάν καθώς και του κ. Σολομών Μπεράχα, μέλους του Δ.Σ. του ΕΜΕ. 


  Την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ ο πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Καραγκούνης με συνεργάτες του. Τον κ. Καραγκούνη υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάτσας και η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου.


  Στις 29 Μαΐου 2014, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ  η Ραβίνος Nina Mandel με τους φοιτητές της και συμμετείχαν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την τρέχουσα περιοδική έκθεση, “Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση”.


  Στις 8 Μαΐου 2014, επισκέφτηκε το Μουσείο ο Γερμανός Πρέσβης Dr. Peter Schoof. Τον κ. Schoof, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ε.Μ.Ε. κ. Σαμουήλ Μάτσας και η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, ο κ. Schoof συνομίλησε με τον κ. Μάτσα και την κ. Μπαττίνου.


  Tην Παρασκευή  2 Μαΐου 2014, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Zeev Elkin, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας.


  Στις 28 Απριλίου 2014 επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ το Κ.Α.Π.Η. Ηλιούπολης. 


  Στις 11 Απριλίου 2014, επισκέφτηκε το Μουσείο o νέος Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ.David Pearce. Τον κ. Pearce, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ε.Μ.Ε. κ. Σαμουήλ Μάτσας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Ε.Μ.Ε. και ταμίας του Δ.Σ. του Ε.Μ.Ε. κ. Γκυ Νατάν. Καθώς η διευθύντρια του ΕΜΕ απουσίαζε σε ειδική συνάντηση στο εξωτερικό, τον επίσημο προσκεκλημένο ξενάγησε η Ειδική Ερευνήτρια – Αρχαιολόγος, Υπ. Διδ. Αρχαίας  Ιστορίας  (Α.Π.Θ.), κ. Αναστασία Λουδάρου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, ο κ. Pearce συνομίλησε με τον κ. Μάτσα και τον κ. Νατάν και ενημερώθηκε για το ευρύτερο έργο του Μουσείου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και τις εκθέσεις πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα, στην εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα καθώς και την δέσμευση του Μουσείου για προώθηση της ανεκτικότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στη χώρα μας.


  Στις 27 Μαρτίου 2014, επισκέφτηκε το Μουσείο κ. Ιra N. Forman, Special Envoy to Monitorand Combat Anti-Semitism, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Τον κ. Forman, υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Ε.Μ.Ε. κ. Σαμουήλ Μάτσας και η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου. Μετά το τέλος της ξενάγησης, τόσο στην μόνιμη έκθεση όσο και στην περιοδική, ο κ. Forman συνομίλησε με τον κ. Μάτσα και την κ. Μπαττίνου και ενημερώθηκε για το ευρύτερο έργο του Μουσείου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και τις εκθέσεις πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα, στην εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα καθώς και την δέσμευση του Μουσείου για προώθηση της ανεκτικότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στη χώρα μας.


  Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ξεναγήθηκαν στο ΕΜΕ μέλη του European Council of Jewish Communities (ECJC). Τους υποδέχθηκε και τους συνόδεψε κατά την περιήγησή του στο χώρο του ΕΜΕ, ο πρόεδρος του Μουσείου, κ. Σαμουήλ Μάτσας. 


  Μέλη της American Jewish Committee, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο ΕΜΕ στις 5 Μαρτίου 2014.


  Στις 18 Φεβρουαρίου 2014, επισκέφτηκε το ΕΜΕ η Σάρα Γεσουά, Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μίλησε στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Την ημέρα εκείνη επισκέφτηκε, ξεναγήθηκε και μίλησε στους μαθητές των εκπαιδευτηρίων Δούκα για θέματα ρατσισμού, και ο συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου. 


  Οι Young Ambassadors από το Ισραήλ επισκέφτηκαν το ΕΜΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2014