Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023
|

  Σημαντικοί Επισκέπτες 2013

  Στις 13 Δεκεμβρίου 2013, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ η Ισραηλινή δημοσιογράφος κ. Guilli Matsa.


  Ο Ραβίνος Andrew Baker, μέλος του OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe Office for Democratic Institutions and Human Rights ODIHR), Personal Representative on Combating Anti-Semitism, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013, ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και είχε μια ανεπίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΜΕ, κ. Σαμουήλ Μάτσα και με την Διευθύντρια του Μουσείου, η οποία του παρουσίασε τα προγράμματα του Μουσείου και τις εκθέσεις πάνω σε ανθρωπιστικά θέματα, στην εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα καθώς και την δέσμευση του Μουσείου για προώθηση της ανεκτικότητας και καταπολέμησης του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων στη χώρα μας.


  Στις 5 Αυγούστου 2013 επισκέφτηκε το ΕΜΕ ο κ. Phil Friedman, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος από τη Νέα Υόρκη, μαζί με τον γιο του Jeffrey, συνοδευόμενοι από τον πρέσβη του Ισραήλ κ. Arieh Mekel. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα προγράμματά του. Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΜΕ, κ. Σαμουήλ (Μάκη) Μάτσα, οπότε και εξέφρασαν την ευγενική επιθυμία να υποστηρίξουν τα εκπαιδευτικό έργο του ΕΜΕ, ιδίως σε σχέση με τη διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα. 


  Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, επισκέφτηκε το ΕΜΕ ο Dr. Mario Silva, πρόεδρος του International Holocaust Remembrance Alliance, με αφορμή την φετινή Καναδική Προεδρία του Διεθνούς Οργανισμού. Η επίσκεψή του περιλάμβανε ξενάγηση στο Μουσείο, συνάντηση ενημέρωσης και γνωριμίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με την επικεφαλής και τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής, καθώς και επίσημο γεύμα.


  Στις 9 Μαΐου 2013, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο ο Dr. David Breakstone, από τον World Zionist Organization, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.


  Στις 26 Απριλίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Ε.Μ.Ε. επίσκεψη και ξενάγηση στα μέλη της Ένωσης Φίλων Ακρόπολης.


  Στις 19 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΜΕ από τη Διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου, ο Καναδός πρέσβης κος Robert Peck και η κα Ζωή Δελήμπαση, Υπεύθυνη Πολιτικών και Δημοσίων Υποθέσεων, Υπηρεσία Εξωτερικής Πολιτικής και Διπλωματίας. Κατά την περιήγησή τους στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του μουσείου οι εκλεκτοί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα τρέχοντα προγράμματα και τις δράσεις του Μουσείου.