Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023
|

  Σημαντικοί Επισκέπτες 2012

  Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2012 επισκέφτηκαν το Μουσείο η Πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα κα Melitta Schubert και ο πληρεξούσιος υπουργός και Deputy Head of Mission κος Gerhard Eisl. Η Δ/ντρια του Ε.Μ.Ε. κα Ζ. Μπαττίνου καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες και τους ξενάγησε στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου, ενώ μετά το πέρας της περιήγησής τους, τους παρουσίασε το εκπαιδευτικό έργο του Ε.Μ.Ε., καθώς και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.


  Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012  επισκέφτηκε το Μουσείο μας αντιπροσωπία του CRIF (Conseil Représentatif des Institutions juives de France) στα πλαίσια επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Η διευθύντρια του ΕΜΕ, κ. Ζανέτ Μπαττίνου καλωσόρισε τους διακεκριμένους επισκέπτες και τους ξενάγησε στις εκθέσεις του Μουσείου, τους παρουσίασε το εκπαιδευτικό έργο του ΕΜΕ καθώς και τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.


  Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012, 50 εκπρόσωποι του Young Leadership Program των Jewish Federations of North America επισκέφτηκαν το Μουσείο μας. Μετά το πέρας της ξενάγησής τους, ακολούθησε ομιλία από την κ. Ροζίνα Ασσέρ – Πάρδο για την εμπειρία της ως κρυμμένο παιδί στα χρόνια της κατοχής. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και το προσωπικό ημερολόγιο της κ. Ασσέρ – Πάρδο.


  Στις 22 Μαρτίου 2012 επισκέφτηκε το μουσείο μας η Υπουργός Αγροτικής Οικονομίας του Ισραήλ, κ. Orit Noked  Η επίσκεψη της κ. Noked ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα.


  Στις 19 Φεβρουαρίου 2012 επισκέφτηκε το μουσείο μας o Διευθυντής του Hall of Names και της Central Database of Shoah Victim Names  του Yad Vashem κ. Alexander Avram.