Το Μουσείο είναι ανοικτό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
|

  Σημαντικοί Επισκέπτες 2011

  Στις 22 Νοεμβρίου 2011 επισκέφτηκε το Μουσείο ο  Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Danny Ayalon, στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης στην Αθήνα.


  Στις αρχές Νοεμβρίου η νέα Σύμβουλος της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Τάμμυ Μπεν Χαίμ, επισκέφτηκε το Μουσείο.


  Στις 14 Σεπτεμβρίου 2011, 32 μέλη του οργανισμού Jewish Federations of North America επισκέφτηκαν το Μουσείο στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης τους στην Ελλάδα.


  Στις 12 Απριλίου 2011 επισκέφτηκε το Μουσείο ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ. Ο κ. S. Mizezhnikov ήρθε στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο, ο κ. S. Mizezhnikov ξεναγήθηκε από την Διευθύντρια του ΕΜΕ κ. Ζ. Μπαττίνου. Η κ. Μπαττίνου τον ενημέρωσε για το έργο και τις δράσεις του Μουσείου, για τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει και προσφέρει, καθώς και για τις διακρίσεις που έχει λάβει. Το ΕΜΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Δ.Σ. του ΕΜΕ, κ. Μ. Μάτσα, τον κ. Γ. Νατάν, ταμία του Δ.Σ. αλλά και πρόεδρο του  Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων του ΕΜΕ και τον κ. Β. Αλμπάλα, μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο της Ι. Κ. Αθηνών.


  Στις 14 Φεβρουάριου 2011 επισκέφτηκε το Μουσείο μας ο κ. Wareen L. Miller, πρόεδρος της U.S.A. Commission for the Preservation of Amerca’s Heritage Abroad.


  Στα πλαίσια της επίσκεψή τους στην Ελλάδα και το Ισραήλ,  70 ηγέτες Εβραϊκών Οργανισμών από τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη, που εκπροσωπούν την Conference of the Major American Jewish Organizations, το European Jewish Congress (EJC), το European Council of Jewish Communities (ECJC) και το Ευρωασιατικό Εβραϊκό Συμβούλιο (EAJC), επισκέφθηκαν και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.


  Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, κ. Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.  Η Διευθύντρια του Μουσείου, κ. Ζανέτ Μπαττίνου, τον ξενάγησε στους χώρους του μουσείου, απάντησε στις ερωτήσεις του και τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητές του Ε.Μ.Ε. Ο κ. Λίμπερμαν εξέφρασε θαυμασμό μαθαίνοντας ότι η εβραϊκή παρουσία στον ελλαδικό χώρο εντοπίζεται ήδη από την ύστερη αρχαιότητα και ότι είναι η παλαιότερη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την πλούσια συλλογή του Μουσείου, το πρόγραμμα και το έργο του,καθώς και για τις συνεργασίες του με μουσεία και ιδρύματα του Ισραήλ. Το Ε.Μ.Ε. εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ. Σ. κ. Μάκη Μάτσα και από το μέλος του Δ. Σ., κ. Μωυσή Κωνσταντίνη.