Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
|

    Σημαντικοί Επισκέπτες 2007

    • Στις 31 Οκτωβρίου 2007 επισκέφτηκε το ΕΜΕ ο Christoff Farnaud, νέος πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα.
    • Στις 22 Οκτωβρίου 2007 το Μουσείο υποδέχθηκε τον Christian Kennedy Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Ολοκαυτώματος. Μετά την ξενάγηση, ο κ. Kennedy, ενημερώθηκε για τα ειδικά προγράμματα, τις εκδόσεις και τις εκδηλώσεις του Μουσείου. Τον κ. Kennedy, συνόδευε ο κ. Paul Carter (Πρεσβεία Η.Π.Α.).
    • Στις 20 Απριλίου 20017 ο Greg Matsson, της Επικεφαλής Αμερικανικής αποστολής στο  International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research, ξεναγήθηκε στο ΕΜΕ. Ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον επικεφαλής και μέλη της ελληνικής αποστολής στον ίδιο οργανισμό.
    • Στις 18 Απριλίου 2007, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του οργανισμού AIPAC (Αμερκανο – Ισραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη ξενάγηση στο Μουσείο και ταυτόχρονη παρουσίαση της μακραίωνης ιστορίας των Εβραίων στην Ελλάδα.
    • Στις 16 Φεβρουαρίου 2007 ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση και ενημερώθηκε για τα προγράμματα του Μουσείου σχετικά με το Ολοκαύτωμα και τη διδασκαλία του στην Ελλάδα ο λόρδος Greville Janner, μέλος της Βουλής των Λόρδων του Βρετανικού Κοινοβουλίου.
    • Στις 3 Ιανουαρίου 2007, επισκέφτηκε το ΕΜΕ ο Claude Singer, επικεφαλής της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του οργανισμού στο  International Task Force for Holocaust Education, Remembrance and Research, και η σύζυγός του Patricia Hidiroglou, καθηγήτρια του Ρωμανιώτικου Εβραϊσμού στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.