Σεμινάριο στο Yad Vashem – 2011

Από τις 24 Ιουνίου μέχρι την 1 Ιουλίου 2011 πραγματοποιήθηκε, για τρίτη φορά, σεμινάριο εκπαιδευτικών στο Yad Vashem, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, με θέμα την διδασκαλία για το Ολοκαύτωμα στα ελληνικά σχολεία.

Οι εκπαιδευτικοί που το παρακολούθησαν προέρχονταν από όλη την Ελλάδα και όλες τις σχολικές βαθμίδες. Η εμπειρία των συμμετεχόντων ήταν πολύ εποικοδομητική, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αξιόλογους συνάδελφους τους, αλλά και τους συνεργάτες, επιστήμονες του ιδρύματος και τους υπεύθυνους του προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών. Σημαντική ήταν και η γνωριμία με τους χώρους του YadVashem, αλλά και το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Η συνεργασία και παρουσία του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος στο σεμινάριο αυτό  λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη θεωρία και στην προσπάθεια υλοποίησής της στην τάξη. Η προσωπική γνωριμία των εκπαιδευτικών με την Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΜΕ, καθώς και η παρουσίαση που έγινε, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, μουσειοσκευών και εκπαιδευτικών εκδόσεων του Ε.Μ.Ε. συντέλεσε στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών, ότι μπορούν να απευθυνθούν στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος για υλικό, εκθέσεις και παιδευτικά εργαλεία, που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια τους να διδάξουν για το Ολοκαύτωμα, αλλά και για την ιστορία και παράδοση των Εβραίων της χώρας μας.