Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς – 2012 – Βόλος

«Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα»
στο Βόλο

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ι.Μ. Δημητριάδος στα Μελισσάτικα Βόλου, το ένατο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος με τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα». Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξαν με τους χαιρετισμούς τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο Γ. Γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής, ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μ. Σολομών και ο Αντιδήμαρχος κοινωνικής προστασίας, παιδείας και πολιτισμού κ. Α. Παντσά. Συμμετείχαν 5 ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν συνολικά 42 εκπαιδευτικοί. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ε.Μ.Ε. ήταν το πρώτο στην πόλη του Βόλου.

Τα πρακτικά της ημερίδος καθώς και οι εισηγήσεις των ομιλητών πρόκειται να αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο του Ε.Μ.Ε. τις προσεχείς ημέρες. Δείτε εδώ το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, Υπεύθυνη Μουσειοπαιδαγωγό του Ε.ΜΕ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Δείτε εδώ Πρακτικά Σεμιναρίου