Σεμινάριo για εκπαιδευτικούς – 2012 – Ιωάννινα

«Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα»
Όγδοο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία» στην πόλη των Ιωαννίνων, το όγδοο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος με τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα». Η ετήσια αυτή ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο Γ. Γ. Νέας Γενιάς κ. Π. Κανελλόπουλος, ο Γ. Γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής*, ο Πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Μ. Ελισάφ. Συμμετείχαν 7 ομιλητές διαφόρων ειδικοτήτων (ιστορικοί, αρχαιολόγοι, εκπαιδευτικοί, πανεπιστημιακοί, καθηγητές κ.α), ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν συνολικά 45 εκπαιδευτικοί. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο του Ε.Μ.Ε. ήταν το πρώτο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Τα πρακτικά της ημερίδας καθώς και οι εισηγήσεις των ομιλητών πρόκειται να αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο του Ε.Μ.Ε. τις προσεχείς ημέρες. Δείτε εδώ το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

* λόγω κωλύματος, ο Γ. Γ.  Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και το χαιρετισμό του εκφώνησε η συνεργάτις του κ. Βασιλική Κεραμίδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο μπορείτε να απευθύνεστε στην κα Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, Υπεύθυνη Μουσειοπαιδαγωγό του Ε.Μ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Δειτε εδώ τα Πρακτικά του Σεμιναρίου