Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
|

  Ρόζα Ασσέρ – Πάρδο

  Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια της Ρόζας Ασσέρ. Η Ρόζα Ασσέρ και η οικογένειά της έχουν υποστηρίξει το έργο του ΕΜΕ από πολλές θέσεις και με πολλούς τρόπους. Στην οικογένεια του Μουσείου είναι πιο γνωστή ως Ροζίνα Πάρδο, το κρυμμένο παιδί της Κατοχής, που με κουράγιο και δύναμη διηγήθηκε την παιδική της οδύσσεια, όσες φορές της ζητήθηκε, στο κοινό του μουσείου, σε δασκάλους στα ετήσια σεμινάρια του  ΕΜΕ, σε μαθητές και φοιτητές, υπηρετώντας ακούραστα και επάξια τη μνήμη και την εκπαίδευση του Ολοκαυτώματος, από το δικό της μετερίζι. Με την υποστήριξη του αυθεντικού παιδικού ημερολογίου της, ευγενική δωρεά της προς το ΕΜΕ, η ιστορία της, που ξεκίνησε μαζί με άλλες 15 από την έκθεση “Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής” το 2003, μαζί με τον εναργή, δυναμικό της λόγο, ενέπνευσε πολλούς με τις αξίες της ζωής, της αξιοπρέπειας, του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Μια ταινία, συνεντεύξεις, ομιλίες και παρουσιάσεις της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την κατέστησαν μια άξια φωνή, που ακούστηκε για χρόνια, αντιπροσωπεύοντας όλους εκείνους που σιώπησαν βίαια στο Ολοκαύτωμα.

  Η οικογένεια του Μουσείου αποχαιρετά τη Ρόζα και της εύχεται καλό ταξίδι στον κόσμο της ειρήνης… Το γλυκό της χαμόγελο θα μας μείνει αξέχαστο …

  Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή συμπάθεια και συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος στο πένθος της οικογένειάς της.

   

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΜΕ – ΡΟΖΑ ΑΣΣΕΡ ΠΑΡΔΟ
  ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΦ ΕΜΕ – ΡΟΣΑ ΑΣΣΕΡ ΠΑΡΔΟ