Το Μουσείο είναι ανοικτό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
|

  ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ Της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

  Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, με αφορμή την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2020 προτείνει  το παρακάτω ψηφιακό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στις σχολικές τάξεις στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου. Η πρόταση του ΕΜΕ περιλαμβάνει:

  Με το υλικό αυτό και με αφορμή την Εθνική Επέτειο δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αναδείξουν περισσότερες πτυχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από τα πρόσωπα Ελλήνων Εβραίων που έζησαν τον Πόλεμο και την Κατοχή σε όλες τις εκδοχές συμπεριφορών, δράσεων και συλλογικών ταυτοτήτων: στρατιώτες και αξιωματικοί, όμηροι στρατοπέδων συγκέντρωσης, κρυμμένα παιδιά, αντιστασιακοί και αντάρτες. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό περιλαμβάνει ένα σύνολο ατομικών ιστοριών μέσα από μαρτυρίες, οικογενειακές φωτογραφίες, και αντικείμενα, έγγραφα, εφημερίδες που ευελπιστούμε να  φέρουν σε επαφή το παλιό και το καινούριο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πατριωτικού αισθήματος, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ευθύνης του ατόμου και του συνόλου σε συνθήκες κρίσης. Το ψηφιακό υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί εξ αποστάσεως, τόσο μέσα στην σχολική τάξη, όσο και από το σπίτι, εμπλουτίζοντας τα εργαλεία μάθησης.

  Ως εκπαιδευτική δράση που συνδέει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την Διεθνή Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27η Ιανουαρίου), προτείνουμε το Πρόγραμμα Crocus που αποτελεί έναν απτό τρόπο να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ:

  https://www.jewishmuseum.gr/to-programma-crocus-6/

  Διαβάστε περισσότερα για τον Συν/χη Μορδοχάι Φριζή (1893 -1940)