Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
|

  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

  Υλικό του εργαστηρίου της κ. Νίνας Αλκαλάη που παρουσιάστηκε στο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς “Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα”, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019.

  Δείτε εδώ το υλικό.

   

  Βιογραφικό

  Η  Νίνα   Αλκαλάη   σπούδασε    Πολιτικές  Επιστήμες  και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή  Αθήνας,  Χορό και Χοροθεραπεία στην Αθήνα και το Λονδίνο ( Μ.Α in Dance Studies, Laban Centre,City University, London).
  Έχει συνεργαστεί με το Μέγαρο Αθηνών , το Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Φεστιβάλ Καλαμάτας, την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης  και τη  Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2008-10 ήταν Τομεάρχης Χορού στο Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού με αντικείμενο τη διαμόρφωση  πολιτικής, την επιχορήγηση, ανάπτυξη και προβολή του Χορού.
  Από το 2005 συνεργάζεται με τo Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας για σεμινάρια μέσω των τεχνών σε μαθητές και καθηγητές. Από το 2011 συνεργάζεται ως χοροθεραπεύτρια  στο  κλειστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης γυναικών  του 18 Άνω ( Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής).
  Έχει λάβει μέρος σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια για το χορό, την εκπαίδευση  και τη θεραπεία μέσω των τεχνών και είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας  της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας.