Το Μουσείο είναι ανοικτό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
|

  Πρόγραμμα Crocus – 1ο ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ

  Το διδακτικό έτος 2019-2020 υλοποιείται στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς το πρόγραμμα Crocus κι αυτή είναι η δεύτερη συναπτή χρονιά που πραγματοποιώ στο σχολείο το συγκεκριμένο πρόγραμμα . Μαζί με τις μαθήτριες της Α΄ τάξης φυτέψαμε τους βολβούς , τους φροντίζαμε και παρατηρούσαμε την εξέλιξή τους. Περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε τα άνθη τους και κυρίως τα παιδιά , γιατί είχαν μάθει πως τα λουλούδια αυτά μας υπενθυμίζουν τα 1.500.000 Εβραιόπουλα αλλά και χιλιάδες άλλα παιδιά που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα . Είχαμε μάλιστα αποφασίσει να αφιερώσουμε κι αυτήν τη χρονιά τα λουλούδια στα Εβραιόπουλα της Ελλάδας, τα οποία θανατώθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

  Την Τρίτη 10 Μαρτίου παρατηρήσαμε πως άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα μπουμπούκια, αλλά την ίδια μέρα ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στη χώρα μας λόγω του νέου κορωνοϊού Covid-19. Επειδή κατοικώ στη Θεσσαλονίκη, ζήτησα από το Διευθυντή και τους Υποδιευθυντές του σχολείου να φροντίσουν τα λουλούδια και πράγματι με τη βοήθειά τους τα λουλούδια άνθισαν. Οι μαθήτριες χάρηκαν πολύ , όταν το πληροφορήθηκαν και μάλιστα πιστεύουμε πως είναι πολύ ελπιδοφόρο για το μέλλον του κόσμου το γεγονός ότι άνθισαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο!

  Υλοποιώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα τελευταία πέντε χρόνια σε διάφορα σχολεία της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς και είναι εμφανές πως είναι ο πιο άμεσος, απλός, κατάλληλος αλλά και κατανοητός τρόπος , για να μάθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όχι μόνο τον αριθμό των παιδιών που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Κατανοούν ταυτόχρονα τη σημασία που έχουν διαχρονικές αξίες όπως: Σεβασμός , Καλοσύνη , Κατανόηση και Ειρήνη.

  Προδρομίδου Ιωάννα

  ΠΕ02 Φιλόλογος