Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
|

    «Πολωνοεβραϊκή ιστορία του 20ού αιώνα και Εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα» – Συμμετοχή του ΕΜΕ

    Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος συνεχίζοντας τη ευρωπαϊκή του δράση για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των δικτύων των θεσμών που προωθούν την εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα, έλαβε μέρος στο ετήσιο σεμινάριο κατάρτισης εκπαιδευτικών της Centropa που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία, στις 28-30 Απριλίου 2023. Το σεμινάριο με τίτλο «Πολωνοεβραϊκή ιστορία του 20ού αιώνα και Εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα» αποτέλεσε αφορμή ώστε οκτώ Γερμανοί, οκτώ Πολωνοί και για πρώτη φορά οκτώ Έλληνες εκπαιδευτικοί, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ανταλλάξουν απόψεις για τους κοινούς στόχους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στις χώρες τους.

    Η Δρ. Αλεξάνδρα Πατρικίου, ιστορικός του ΕΜΕ, με αφορμή την επίσκεψη στο στρατόπεδο εξόντωσης της Τρεμπλίνκα,  συντόνισε εργαστήριο στο οποίο κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αναστοχαστούν την εμπειρία τους αυτή και στην συνέχεια, με βάση επιπρόσθετο ιστορικό υλικό που τους δόθηκε, να καταρτίσουν σχέδια μαθημάτων και επικουρικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τις τάξεις τους.

    Στον απόηχο του σεμιναρίου, εκπαιδευτικοί και ερευνητές δεν έχασαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ήδη διενεργηθείσες δράσεις των εκπαιδευτικών, τονίζοντας τελικά την αξία της ουσιώδους και πολυεπίπεδης προσέγγισης της εκπαίδευσης του Ολοκαυτώματος ανεξαρτήτου χώρας και εκπαιδευτικού συστήματος.