Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023
|

    Πέντε Καμινάδες: Η αληθινή ιστορία του Άουσβιτς μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που επέζησε.

    Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μεταφρασμένης από τα αγγλικά έκδοσης του βιβλίου της Όλγας Λένγκιελ, Πέντε Καμινάδες: Η αληθινή ιστορία του Άουσβιτς μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που επέζησε, στο ξενοδοχείο Αμαλία.

    Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι “είναι αναγκαίο να σταθούμε μαζί ενάντια στον αντισημιτισμό και να εκπαιδεύσουμε τις παρούσες αλλά και τις μελλοντικές γενιές”. Την παρουσίαση τίμησαν με τις ομιλίες τους ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΤOLI Mark Berez και η διευθύντρια του ΕΜΕ, Ζανέτ Μπαττίνου.

    Η σημαντική αυτή έκδοση έχει αποσταλεί ήδη σε εκατοντάδες σχολεία και βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

    Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εργασιών του επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο «Μαθήματα από το Παρελθόν – Δράσεις για το Μέλλον. Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα και την Κοινωνική Δικαιοσύνη», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου 2023 και διοργανώθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το  The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights (TOLI, https://www.toli.us) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.