Παράδοση της Προεδρίας της IHRA από την Ελλάδα στην Σουηδία

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος από την Ελλάδα στη Σουηδία.

Παρακολουθήστε παρακάτω το επίσημο βίντεο της παράδοσης, με μηνύματα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου, του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και προέδρου της IHRA πρέσβη Χριστόδουλου Λάζαρη, για το έργο, τις προτεραιότητες και τις δραστηριότητες της αποχωρούσας Ελληνικής Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), κατά το χρόνο διάρκειάς της. Το βίντεο κλείνει ο νυν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, και μέχρι χθες, πρόεδρος της IHRA, Γιώργος Πολυδωράκης.

Οι αναφορές που περιέχονται στα μηνύματα αυτά, στην συμβολή και στο έργο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος είναι πολλές, γεγονός που μας γεμίζει υπερηφάνεια και όρεξη για να συνεχίζουμε.

Η ομάδα του ΕΜΕ