Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
|

  Ώρες Λειτουργίας, Τιμές Εισιτηρίων και Οδηγίες

  ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  Ώρες λειτουργίας
  Δευτέρα ως Παρασκευή:
   9.00 – 14.30
  Κυριακή: 10.00 – 14.00
  Σάββατο: Κλειστά

  Είσοδος: Ενήλικες 10 €, φοιτητές 8 €, από 65 ετών και άνω 8 €

  Αγοράστε τα εισιτήρια σας πριν την επίσκεψή σας, κάνοντας κλικ εδώ.

  Τιμή ομαδικής ξενάγησης: 50 € (κατόπιν συνεννόησης)

  ΟΔΗΓΙΕΣ:

  Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος βρίσκεται στην οδό Νίκης 39, στο κέντρο της Αθήνας, πολύ κοντά τόσο στο ιστορικό όσο και στο εμπορικό κέντρο.
  To ανακαινισμένο νεοκλασικό κτήριο του Μουσείου είναι εύκολο να βρεθεί, καθώς η οδός Νίκης είναι παράλληλη των κεντρικών – και πολυσύχναστων – οδών Φιλελλήνων και Αμαλίας, οι οποίες με τη σειρά τους είναι πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος.

  Πώς θα έρθετε: 

  1. Με το μετρό 
   Ο ευκολότερος τρόπος για να έρθετε στο Μουσείο. Κατεβείτε στο σταθμό του Συντάγματος και αναζητήστε την οδό Μητροπόλεως, στο κάτω μέρος της πλατείας, εκεί που είναι τα καταστήματα. Η οδός Νίκης είναι η πρώτη κάθετος της Μητροπόλεως. Ακολουθήστε την προς τα αριστερά ως το νούμερο 39, που απέχει μόλις 3 λεπτά με τα πόδια.
  2. Με λεωφορείο ή τρόλεϊ 
   Σας εξυπηρετούν πολλές γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ, ανάλογα με την περιοχή από την οποία ξεκινάτε. Ζητήστε αυτά που κάνουν στάση στο Σύνταγμα ή Φιλελλήνων. Στην πρώτη περίπτωση, ακολουθήστε τις οδηγίες παραπάνω. Στη δεύτερη περίπτωση, κατεβείτε στη «Ρώσικη Εκκλησία» και κάντε αμέσως δεξιά σε ένα μικρό πεζόδρομο (Κυδαθηναίων). Στρίψτε και πάλι αμέσως δεξιά και θα βρείτε το Μουσείο στο δεξί σας χέρι.
  3. Με τραμ 
   Το Μουσείο εξυπηρετείται από τη γραμμή 1, Ζάππειο-Νέο Φάληρο. Κατεβείτε στο Σύνταγμα και, γυρνώντας την πλάτη στον Εθνικό Κήπο, διασχίστε τη Λεωφόρο Αμαλίας. Η πρώτη παράλληλος είναι η Φιλελλήνων και η δεύτερη η οδός Νίκης. Το Μουσείο θα πρέπει τώρα να είναι στ’ αριστερά σας.
  4. Με τα πόδια μετά από βόλτα στην Πλάκα ή το Μοναστηράκι 
   Αν περπατήσετε σ’ αυτές τις γειτονιές είναι αδύνατο να μη βρείτε την Αδριανού, έναν από τους τουριστικότερους δρόμους της Πλάκας. Ακολουθήστε την ώσπου να συναντήσετε την Κυδαθηναίων. Γυρίστε την πλάτη σας στην Ακρόπολη και περπατήστε κατά μήκος της Κυδαθηναίων, ώσπου να βρείτε την Οδό Νίκης – περίπου 4 λεπτά. Θα βρείτε το Εβραϊκό Μουσείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου, προς τα αριστερά σας.