Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023
|

  Οι Εβραίοι της Κέρκυρας: Παρελθόν και Παρόν

  Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Columbia και το Jewish Theological Seminary και η Ισραηλιτική Κοινότητα Κέρκυρας έκαναν μια κοινή παρουσίαση για τη μακρά ιστορία και παράδοση των Εβραίων στο νησί, με αφορμή τρεις περιοδικές / ψηφιακές εκθέσεις.

  Το πρόγραμμα παρουσίασε η Ζανέτ Μπαττίνου, Διευθύντρια του ΕΜΕ. Η Michelle Margolis και η Sharon Liberman Mintz συζήτησαν για την έκθεση που εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο Columbia και στο Jewish Theological Seminary της Νέας Υόρκης, με ιστορικά έγγραφα, ketubbot, βιβλία προσευχής και πολλά άλλα από τον 15ο έως τον 20ό αιώνα.

  Η ειδική ερευνήτρια του ΕΜΕ, Αναστασία Λουδάρου, παρουσίασε την ψηφιακή έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Στο σταυροδρόμι: Η Εβραϊκή Κοινότητα της Κέρκυρας», η οποία αποτελεί μια ιστορική και πολιτιστική αναδρομή στη ζωή και τις παραδόσεις της Εβραϊκής Κοινότητας Κέρκυρας.

  Την σύντομη παρουσίαση της κ. Ρίκας Νάχμαν και μελών από την Ισραηλιτική Κοινότητα Κέρκυρας, που σχολίασαν την σημερινή εικόνα της Κοινότητας, ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και συζήτηση.

  Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης