Μωυσής Κωνσταντίνης

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος πενθεί την απώλεια του Αντιπροέδρου του, Μωυσή Κωνσταντίνη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Μωυσής Κωνσταντίνης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και υπηρέτησε αδιάλειπτα στο Δ.Σ. του Ε.Μ.Ε. με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα και τα τελευταία χρόνια του Αντιπροέδρου. Η συμβολή του στη δημιουργία του Ε.Μ.Ε. ήταν καταλυτική, όταν ήδη από τη δεκαετία του 1970 εργάστηκε μαζί με τον Νίκο Σταυρουλάκη για να συλλέξει το υλικό που αποτέλεσε την βάση για τις συλλογές του Μουσείου. Παρέμεινε σε όλη του την πορεία θερμός και ακούραστος υποστηρικτής του έργου του Ε.Μ.Ε., αστείρευτη πηγή ιστορικών γνώσεων και σημαντικών πληροφοριών, πολύτιμος σύμβουλος, δίκαιος και ηθικός κριτής, σταθερός και έμπειρος πολιτιστικός και μουσειακός εργάτης.

Το Ε.Μ.Ε., μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό εβραϊσμό, τιμά τη μνήμη του και θεωρεί την αναντικατάστατη προσφορά του μοναδική πηγή έμπνευσης και δύναμης για τη συνέχιση του ερευνητικού και πολιτιστικού του έργου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή συμπάθεια και συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και σύσσωμου του προσωπικού του, στο πένθος της οικογένειας του εκλιπόντος.

Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος &
Ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος