Μήνυμα του Προέδρου

Αγαπητοί φίλοι του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος,

Είναι μεγάλη µας χαρά να σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα µας, έναν χώρο που αντικατοπτρίζει το παρόν και το µέλλον του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος. Εμπνεόμαστε από την παρουσία του Εβραϊσμού στην Ελλάδα από τον 4ο αιώνα π.κ.ε. µέχρι σήμερα, και είμαστε αφοσιωµένοι στην ανάδειξη και διάδοση της πλούσιας κληρονομιάς των Ελλήνων Εβραίων.

Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος αποτελεί έναν καθοριστικό φορέα για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων. Για τον λόγο αυτό, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις συλλογές µας, να δημιουργούμε εκθέσεις και προγράμματα που αναδεικνύουν όλη την ιστορία της εβραϊκής παρουσίας στην Ελλάδα. Μέσω της διαδραστικής παρουσίασης και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, προσφέρουμε στους επισκέπτες µας µια συναρπαστική εμπειρία που εμβαθύνει στην κατανόηση του Εβραϊσμού και της ιστορίας του.

Ειδικά για το Ολοκαύτωμα, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπαιδευτικού πυλώνα, προωθώντας την ευαισθητοποίηση, τη μάθηση και τη μνήμη. Μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και εκθέσεων, παρέχουμε σε νέους και ενήλικες τα εργαλεία για να κατανοήσουν την έκταση και τις συνέπειες του Ολοκαυτώματος, προωθώντας την ανθρωπιστική συνείδηση και την αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας.

Για να συνεχίσουμε αυτό το έργο και να αναπτύξουμε περαιτέρω το μουσείο µας, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Οι δωρεές σας θα µας επιτρέψουν να συνεχίσουμε το έργο µας, να εμπλουτίσουμε τις συλλογές µας και να παράσχουμε περισσότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες. Επιπλέον, µε την εγγραφή σας ως µέλη, θα αποκτήσετε πρόσβαση σε ειδικά προνόμια, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σας προσκαλούμε να γίνετε συνοδοιπόροι µας σε αυτό το σημαντικό ταξίδι της ανάδειξης και προστασίας της εβραϊκής κληρονομιάς στην Ελλάδα.

 

Μίκης Μοδιάνο
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Μουσείου