Τo Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος υπήρξε για μένα πηγή έμπνευσης και ικανοποίησης από την πρώτη στιγμή που άρχισα να δουλεύω σ’ αυτό, ακολουθώντας τα χνάρια της εξαιρετικής δουλειάς των προκατόχων μου. Η ανεκτίμητη συλλογή του Μουσείου είναι μάρτυρας μιας μοναδικής εβραϊκής παράδοσης, που άνθισε σ’ αυτή τη γωνιά του κόσμου για πάνω από 23 αιώνες και σχεδόν εξαλείφθηκε κατά τα τραγικά χρόνια του Ολοκαυτώματος. Στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου, του ικανού προσωπικού και των εθελοντών μας είναι η διαφύλαξη αυτής της παράδοσης και η πραγμάτωση όλων των δυνατοτήτων του Μουσείου.

Η δουλειά μας έχει μόλις αρχίσει. Καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο της καταγραφής του παρελθόντος, διερεύνησης του παρόντος και διασφάλισης του μέλλοντος της Εβραϊκής Ιστορίας και Παράδοσης. Στοχεύουμε να διατηρήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον μελών και επισκεπτών, μέσα από υψηλής ποιότητας προγράμματα και εκδηλώσεις.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, και κυρίως να σας προσκαλέσω να το επισκεφτείτε. Η παρουσία και η υποστήριξή σας είναι απαραίτητες για τη συνέχιση του έργου μας. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η επίσκεψή σας αυτή αξέχαστη. Ελπίζοντας να σας δω σύντομα στο Μουσείο.

Ζανέτ Ι. Μπαττίνου,
Διευθύντρια E.M.E.