Μέτρα υγειονομικής προστασίας στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος

Για την ασφάλεια όλων, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω covid, βάσει των νέων οδηγιών των υγειονομικών αρχών που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 5816/11-12-2021. 

Το Μουσείο λειτουργεί ήδη με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, από τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, για την είσοδό σας στο Μουσείο παρακαλείστε να επιδείξετε ένα από τα εξής έγγραφα, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών

Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 3 μήνες από τη διάγνωση

Για όσους είναι άνω των 60 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών. Δήλωση αποτελέσματος self-test.

Κατά την επίσκεψή σας στο Μουσείο, παρακαλείστε να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

  • Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες.
  • Κατά την προσέλευση των επισκεπτών πραγματοποιείται ανέπαφη θερμομέτρηση.
  • Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον.
  • Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Μουσείου.
  • Συστήνεται στους επισκέπτες η χρήση πιστωτικής κάρτας κατά τις συναλλαγές τους ή μέσω της ιστοσελίδας του ΕΜΕ, payments.jewishmuseum.gr.


– Ομαδικές επισκέψεις / ξεναγήσεις

Οι ομαδικές κρατήσεις (έως 10 άτομα) γίνονται είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 3225582, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 3 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος στη διεύθυνση [email protected]

Έως 10 άτομα, εκτός αν πρόκειται για οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα) με τους κανονισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα (χρήση προστατευτικής μάσκας, απόσταση 2 μέτρων, ανέπαφη θερμομέτρηση).

Τα άτομα που ακολουθούν τον ξεναγό του Μουσείου οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο ένα από τα παρακάτω έγγραφα, μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα:

• Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών

• Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 3 μήνες από τη διάγνωση

Για όσους είναι άνω των 60 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών. Δήλωση αποτελέσματος self-test.

 

– Διενέργεια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές τάξεις

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να κάνουν κράτηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΜΕ (τμήματα μέχρι 20 μαθητές) είτε μέσω τηλεφώνου στο 210 3225582, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 π.μ. έως 3 μ.μ., είτε μέσω υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος στη διεύθυνση [email protected].

Παρακαλούνται οι σχολικές ομάδες να προσέρχονται μερικά λεπτά νωρίτερα, ώστε να διενεργείται ο απαιτούμενος έλεγχος.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές / δάσκαλοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο ένα από τα παρακάτω έγγραφα:

– Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον 14 ημερών (για τους συνοδούς καθηγητές / δασκάλους)

– Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 3 μήνες από τη διάγνωση (για τους συνοδούς καθηγητές / δασκάλους)

Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών. Δήλωση αποτελέσματος self-test.

Είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας, η μέγιστη δυνατή απόσταση και η τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Δείτε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.