Το Μουσείο είναι ανοικτό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
|

  Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο με θέμα το Ολοκαύτωμα

  Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας βίντεο με θέμα το Ολοκαύτωμα
  Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας βίντεο με θέμα: «Το Παιδί θύμα του Ολοκαυτώματος».

  Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Α΄ και Β΄ τάξεων Λυκείου των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δ.Ε.: της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής (Α’, Β’, Γ’, Δ’ Αθήνας, Ανατολ. Και Δυτικής Αττικής, Πειραιά), ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Αρκαδίας και Χανίων.  

  Οι πρωτεύσαντες θα συμμετέχουν σε ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας, που θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κρατικό Μνημείο και Μουσείο του Άουσβιτς στην Πολωνία.

  Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού αποτελεί το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με ιδιαίτερη μνεία στα παιδιά που έπεσαν  θύματα του Ολοκαυτώματος. Οι μαθητές μέσα από τα έργα τους καλούνται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το Ολοκαύτωμα, καθώς και να προβληματιστούν σχετικά με τη σημασία και την επικαιρότητά του στη σύγχρονη ζωή.

  Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τους όρους συμμετοχής δείτε την σχετική εγκύκλιο και συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής του Υπουργείου Παιδείας.

  Οδηγίες προς τους συμμετέχοντες προτεινόμενο παιδαγωγικό υλικό και βιβλιογραφία.