Εκπαιδευτικά προγράμματα για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Την  Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, 11:00 – 12:00 και 12:00 -13:00, στα πλαίσια των δράσεων και εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδας προσέφερε δωρεάν τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και προβολές για οικογένειες:

  • «Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής»: 19 ιστορίες παιδιών από όλη την Ελλάδα που την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι τους, να κρυφτούν, να μετακινούνται συνεχώς, να χρησιμοποιήσουν ψεύτικο όνομα η και ψεύτικη ταυτότητα στην προσπάθεια τους για επιβίωση.
  • «Αντισημιτισμός και Ρατσισμός: Χθες και Σήμερα» : Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 10 – 14 χρονών. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ανίχνευση της ιστορίας του αντισημιτισμού και του ρατσισμού και των εκδηλώσεων των φαινομένων αυτών, διαχρονικά.
  • «Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, 1941-1944»: Διαδραστικό κέντρο πληροφόρησης.
  • Προβολή ταινιών (ντοκιμαντέρ) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ε.Μ.Ε.:      11:00 – 12:00: «May your Memory be Love: the Story of Ovadiah Baruch».  Υad Vashem.  

12:00 – 13:00: «Το Τραγούδι της Ζωής» του Τώνη Λυκουρέση.