Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 στα πλαίσια των εκδηλώσεων και δράσεων για την Διεθνή Ημέρα Ανεκτικότητας  το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος προσέφερε δωρεάν ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση Ολοκαυτώματος του ΕΜΕ και εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δραστηριότητες για οικογένειες με τίτλο:

«BIA KAI ANEKTIKOTHTA»

  • 11:00 – 12:00: Ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση Ολοκαυτώματος του Ε.Μ.Ε.
  • 12:00 – 13:00: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για οικογένειες: « Βία και Ανεκτικότητα»  .

Με αφορμή την ειδική θεματική των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς: «Βία και ανεκτικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2015 το ΕΜΕ πρότεινε εκπαιδευτικά προγράμματα και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες και για σχολικές ομάδες. Στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και καθηγητών σε ζητήματα αποκλεισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Σκοπός των προγραμμάτων είναι, στα πλαίσια τις Διεθνής ημέρας Ανεκτικότητας η καλλιέργεια της γνώσης, της ανεκτικότητας, της συνύπαρξης και του σεβασμού στην ταυτότητα όλων των «άλλων» οι οποίοι συναποτελούν την εθνική μας κοινωνία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προτείνεται και για σχολικές ομάδες παιδιών Γυμνασίου και Λυκείου 

Για δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων για  οικογένειες και σχολεία καλέστε την κ. Οριέττα Τρέβεζα, Yπεύθυνη Eκπαίδευσης Ε.Μ.Ε, Νίκης 39, Αθήνα, 210 3225582, www.jewishmuseum.gr[email protected][email protected]