«Χριστιανοί και Εβραίοι στην Ελλάδα, μια μαρτυρία συνύπαρξης»

Ημερίδα του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Χριστιανοί και Εβραίοι στην Ελλάδα, μια μαρτυρία συνύπαρξης»

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε, στη συνεδριακή αίθουσα του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ημερίδα με στόχο την παρουσίαση των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος υπό τον τίτλο «Γνωρίζοντας και διδάσκοντας για τον Ιουδαϊσμό μέσα από τη συνύπαρξη Χριστιανών και Εβραίων στην Ελλάδα» . Το πρόγραμμα, την εποπτεία του οποίου είχε το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος και το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία όπως κατέδειξαν οι υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις τόσο των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών.

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος συμμετείχε στο εν λόγω επιμορφωτικό πρόγραμμα με εισηγήσεις ιστορικού και αρχαιολογικού περιεχομένου, ξεναγήσεις στη μόνιμη και περιοδική έκθεση καθώς και με σχετικό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο αναδεικνύει και τεκμηριώνει την μακραίωνη αλληλεπίδραση και διάδραση μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων ο Σοφολογιότατος Ραβίνος Αθηνών, κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν, ο κ. Β. Αλμπάλας, Α΄Αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ.Ε., ο διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών, κ. Ιωάννης, η κ. Μ. Φρανκ εκ μέρους της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα κ.ά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν με κείμενό τους ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής και η Δ/ντρια του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος κα. Ζ. Μπαττίνου (βλ.εδώ).

Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος εκφράζει στους υπευθύνους, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, τα θερμά του συγχαρητήρια για την άρτια διεξαγωγή τόσο του προγράμματος όσο και της ημερίδας, προσβλέποντας με ευχαρίστηση σε εξίσου επιτυχείς μελλοντικές συνεργασίες.

Δείτε το πρόγραμμα, την αφίσα και το δελτίο τύπου.