«Κρυμμένα Παιδιά στη Ελλάδα της Κατοχής», στη Ρόδο

Στις 31 Οκτωβρίου 2017 έγιναν τα εγκαίνια της  περιοδεύουσας έκθεσης του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος στο κατάλυμα  της Γαλλίας, οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη, στη Ρόδο. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος.

Η έκθεση διερευνά το θέμα των κρυμμένων εβραιόπαιδων της Κατοχής, μέσα από ιστορίες παιδιών από όλο τον ελλαδικό χώρο, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από τις εμπειρίες, εξελίξεις και καταλήξεις που βίωσαν αυτά τα άτυχα «παιδιά του πολέμου».

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες για οικογένειες και σχολικές ομάδες από τη μουσειοπαιγαγωγό του ΕΜΕ Οριέττα Τρέβεζα-Σούση.

Στα εγκαίνια μίλησαν η κ. Κάρμεν Κοέν, διευθύντρια της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου, η κ. Ευαγγελία Μουλά, υπεύθυνη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και η κ. Οριέττα Τρέβεζα-Σούση, μουσειοπαιδαγωγός του Ε.Μ.Ε., ενώ παρευρέθηκαν και δύο από τα «Κρυμμένα Παιδιά», ο κ. Αλέξανδρος Σιμχά και η κα Ρέινα Σιακκή – Μόλχο.

Η έκθεση παρουσιάστηκε έως τις 7 Νοεμβρίου
Ώρες λειτουργίας:   10.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. για τα Σχολεία
17.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ. για το κοινό.

Με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης, η διευθύντρια του ΕΜΕ κ. Ζανέτ Μπαττίνου, παραχώρησε συνέντευξη στο Στο Κόκκινο της Ρόδου και την Πόλυ Χατζημάρκου.

Διαβάστε τη εδώ.