Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023
|

  «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
  «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

  Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος υποδέχτηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» μαζί με τον ιστορικό, καθηγητή και συγγραφέα Αναστάσιο Καράμπαμπα.

  Από τις 11:30 έως και τις 13:00 τα επτά κορίτσια ηλικίας 12 έως 18 ετών μαζί με τους συνοδούς τους παρακολούθησαν σύντομη ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, αναφορικά με τις ενότητες της συναγωγής, τις εβραϊκές εορτές, το Ολοκαύτωμα, καθώς και τα ήθη και τα έθιμα των εβραϊκών κοινοτήτων ανά την χώρα.

  Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικές δράσεις βασισμένες στην περιοδική έκθεση: «Η Τέχνη της Μνήμης και της Μνημόνευσης».

  Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες έντυπο αξιολόγησης του προγράμματος, με στόχο την κατανόηση των αναγκών των συγκεκριμένων ομάδων και την βελτιστοποίηση του προγράμματος. Με αφορμή τα παραπάνω, ακολούθησε συζήτηση, με σχόλια και παρατηρήσεις των παιδιών, ενώ προτάθηκαν ιδέες για την υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε συνεργασία με την «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». Τέλος, διανεμήθηκε στους επισκέπτες ως δώρο αναμνηστική κούπα με το λογότυπο του Μουσείου.