Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
|

    Ίντα Μορντώχ

    Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος θρηνεί την απώλεια της Ίντας Μορντώχ, η οποία υπήρξε από τους πρώτους ανθρώπους που εργάστηκαν και συνέβαλλαν στην δημιουργία του Ε.Μ.Ε.

    Η Ίντα Μορντώχ συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Νίκο Σταυρουλάκη, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον εντοπισμό ανθρώπων που δώρισαν αντικείμενα για τη δημιουργία του πρώτου πυρήνα και στη συνέχεια, για τον εμπλουτισμό της συλλογής. Παρέμεινε συνοδοιπόρος και συνεργάτης του Μουσείου, παρακολουθώντας  την πορεία του από την οδό Μελιδώνη , όπου στεγάστηκε στην αρχή, στο οροφοδιαμέρισμα της οδού Αμαλίας, μέχρι και τη σημερινή τοποθεσία του. Το ενδιαφέρον της για το Μουσείο παρέμεινε αμείωτο και αποτέλεσε συχνά πηγή πολύτιμων διηγήσεων και αναμνήσεων για τις απαρχές του Ε.Μ.Ε.

    Το Ε.Μ.Ε. τιμά τη μνήμη της και θεωρεί την ουσιαστική και ιστορική προσφορά της στη δημιουργία και μετέπειτα πορεία του, πηγή έμπνευσης και δύναμης για τη συνέχιση και διεύρυνση του ερευνητικού και πολιτιστικού του έργου.

    Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή συμπάθεια και συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και σύσσωμου του προσωπικού στο πένθος της οικογένειάς της.