Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
|

    Η ΒΕΡΟΙΑ ΞΕΤΥΛΙΞΕ ΤΟ «ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ IHRA

    Από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 η Βέροια φιλοξένησε τις φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Προεδρίας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στη Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

    Το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος συμμετείχε στις εκδηλώσεις παρουσιάζοντας την έκθεσης “Κρυμμένα Παιδιά στην Ελλάδα της Κατοχής” στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών Δήμου Βέροιας. Η διευθύντρια του Μουσείου Ζανέτ Μπαττίνου μίλησε για το έργο του ΕΜΕ, τον ρόλο του ως μέλους της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA και για τη συμβολή του στη διάδοση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το Ολοκαύτωμα. Μιλώντας για την έκθεση, αναφέρθηκε στις ιστορίες των παιδιών που παρουσιάζονται και συνθέτουν μια σημαντική, όσο και άγνωστη, πτυχή της ιστορίας του Ολοκαυτώματος. Ο Πρόεδρος του ΕΜΕ Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας μίλησε για την προσωπική του εμπειρία της Κατοχής, κατά την οποία επιβίωσε ως κρυμμένο παιδί και ο ίδιος.

    Η έκθεση περιλαμβάνει 25 περιπτώσεις παιδιών Ελληνοεβραίων που διασώθηκαν σε ελληνικές πόλεις και χωριά, από χριστιανούς, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θα είναι επισκέψιμη για μαθητές και για το ενδιαφερόμενο κοινό.

    Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις.