Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022
|

  Η ΕΚΘΕΣΗ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΆΟΥΣΒΙΤΣ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

  Η έκθεση για την ιστορία του ναζιστικού στρατοπέδου Άουσβιτς λειτούργησε στο 2ο Γενικό Λύκειο Καματερού από την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου έως τη Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020.

  Το υλικό της πρόσφερε τη δυνατότητα να διευρυνθεί το αφιέρωμα για την Ημέρα Μνήμης  και να προκύψουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

  Ξεναγήθηκαν σε αυτήν οι  μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου, ανά τμήμα, με τη συνοδεία υπεύθυνου καθηγητή. Επίσης οι μαθητές  και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου του όμορου σχολείου με τις καθηγήτριές τους.

  Η έκθεση παρέμενε ανοικτή στη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, και είχαν την ευκαιρία να την επισκεφτούν γονείς και κηδεμόνες την ημέρα επίδοσης της βαθμολογίας.

  Στο πλαίσιό της διοργανώθηκε εκδήλωση κατά την οποία συζήτησαν την εμπειρία από την επίσκεψή τους στο Μουσείο- Μνημείο Άουσβιτς οι μαθητές και οι μαθήτριες που πήραν έπαινο στο διαγωνισμό παραγωγής βίντεο για το Ολοκαύτωμα και συμμετείχαν στα ταξίδια το 2018 και 2019 με την αντίστοιχη ομάδα των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Καλλιθέας  και των καθηγητών τους, κ.κ. Τριαντάφυλλου Πετρίδη και Ιωάννη Καραγιάννη, παρουσία κοινού μαθητών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η συντονίστρια εκπαίδευσης και παιδαγωγικά υπεύθυνη για το Σχολείο μας, κ. Βασιλική Σακκά.

  Ευχαριστούμε την Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας για τη διάθεση του εξαιρετικού υλικού, και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας για την αμέριστη στήριξή του  και τη διαρκή φροντίδα για επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

  Η υπεύθυνη καθηγήτρια
  Μαρία Φραγκουλάκη, φιλόλογος