Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2020

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά των συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Φέτος, λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι εκδηλώσεις θα είναι διαδικτυακές με παρουσίαση και προβολή στα κοινωνικά δίκτυα. Στόχος είναι να αναδειχθεί η συμβολή της συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, ώστε να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.

Κεντρικό σημείο προβολής για την εκστρατεία στην Ελλάδα είναι η ιστοσελίδα του ΣΣΑΕΤΤΕ και η σελίδα του στο Facebook, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές δράσεις στην ιστοσελίδα της ECCO.

Παρακολουθείστε τις εκδηλώσεις στα παρακάτω hashtags:
#EuropeanDayConservationRestoration
#EuropeanDayConservationRestorationGR
#ECCOCommunity

Το ΕΜΕ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020, με άρθρο με θέμα: «Η προληπτική συντήρηση στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ως μακροπρόθεσμη πολιτική διαχείρισης των συλλογών»

Δείτε εδώ το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων και το Δελτίο Τύπου.