Εστιατόρια – Γεύματα Κασσέρ

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να βρει κανείς στην Ελλάδα προϊόντα κασσέρ. Ένας Εβραϊκός πληθυσμός μόλις 5 χιλιάδων δεν αποτελεί αρκετό κίνητρο για τις βιομηχανίες τροφίμων ώστε να φροντίσουν για την κατάλληλη πιστοποίηση.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα γεύμα κασσέρ. Ένα καινούριο εστιατόριο κασσέρ άνοιξε πρόσφατα στη περιοχή Ψυρρή, αρκετά κοντά στο Μουσείο.

Επίσης, όπως είναι γνωστό, η Ελληνική κουζίνα, όπως κάθε μεσογειακή κουζίνα άλλωστε, διαθέτει τεράστια ποικιλία χορτοφαγικών συνταγών, ώστε να μπορεί κάποιος να αποφύγει τελείως κρέας ή γαλακτοκομικά. Ένα χορτοφαγικό εστιατόριο υπάρχει πολύ κοντά στο Μουσείο.

Στο Πνευματικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών μπορείτε επίσς να βρείτε γεύματα κασσέρ, από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα μέσα Ιουνίου. Ενώ, είναι δυνατό να απολαύσετε ένα γεύμα στο σπίτι του Ραββίνου κ. Χέντελ, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τη Χαμπάντ της Αθήνας.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων κασσέρ σε κάθε μεγάλο σουπερμάρκετ, θα πρέπει ωστόσο να αναζητήσετε στη συσκευασία κάποιο από τα διεθνή σήματα K, ΟΚ, ΟU, KF, ή KLBD. Το ελληνικό ψωμί είναι συνήθως κασσέρ, ενώ υπάρχουν και κρεωπωλεία κασσέρ. Επειδή αυτά πωλούν και άλλα κρέατα, ελέγξτε αν το κρέας φέρει το Άστρο του Δαβίδ. Μην ξεχνάτε ότι το κρέας δεν είναι μουσκεμένο, ούτε αλατισμένο.

Κρασί κασσέρ, παραγωγής Ισραήλ, είναι διαθέσιμο στα γραφεία των κοινοτήτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Υπάρχει μια εταιρεία τροφοδοσίας (Catering) που προσφέρει ελληνικό ή διεθνές μενού, υπό την αυστηρή επίβλεψη του Ραββίνου Μέντελ Χέντελ. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στη Χαμπάντ Αθηνών.

Διευθύνσεις

Εβραϊκές Κοινότητες:

  1. Αθήνα: Μελιδόνη 8, Θησείο, απέναντι από τη συναγωγή
  2. Θεσσαλονίκη: Βασ. Ηρακλείου 26

Πνευματικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών
Βησσαρίωνος 9, Αθήνα, τηλ. (+30) 210 3637092, τηλ. & φαξ: (+30) 210 3608896

Η Χαμπάντ της Αθήνας
Τηλ. (+30) 210 3233825, φαξ: (+30) 210 3233826

Κρεωπωλεία:

  1. Αθήνα, Ιουλιανού 64, (+30) 210 8824678
  2. Θεσσαλονίκη: «Χαμπουργκία», Νέα Αγορά 71-81 (αγορά Μοδιάνο), (+30) 2310 222171,

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα κασσέρ στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Χαμπάντ Αθηνών www.chabad.gr, η οποία δημοσιεύει πλήρη κατάλογο, καθώς και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.