Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
|

    Επίσημη Επίσκεψη

    Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος ο κ. David Alan Harris, Εκτελεστικός Διευθυντής της American Jewish Committee, συνοδευόμενος από 20 μέλη της Επιτροπής. Τον κ. Harris υποδέχτηκε στο Μουσείο ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας καθώς και η διευθύντρια κ. Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ την αποστολή συνόδευαν μεταξύ άλλων και οι κ. κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος Α’ του Κ.Ι.Σ.Ε. κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, και ο κ. Σάκης Λεών, αναπληρωματικό μέλος.

    Μετά από σύντομο χαιρετισμό του προέδρου, οι επίσημοι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν τόσο στη μόνιμη όσο και στην περιοδική έκθεση του μουσείου από την διευθύντρια του ΕΜΕ. Οι επισκέπτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις απαρχές και την ιστορία των εβραϊκών κοινοτήτων της Ελλάδας, για τα γεγονότα των χρόνων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος, για την παρούσα κατάσταση, καθώς και για τα προγράμματα και τις δράσεις του ΕΜΕ. Μετά το πέρας της ξενάγησης οι επισκέπτες συναντήθηκαν με τον κ. Γιώργο Καλαντζή, Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και πρόσφατα εκλεγμένο δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ και συζήτησαν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κατόπιν, απόλαυσαν παραδοσιακές ρωμανιώτικες γεύσεις σε ένα ελαφρύ γεύμα που παρέθεσε προς τιμή τους το Κ.Ι.Σ.Ε. στο χώρο του Μουσείου.

    Ο κ. Harris τα μέλη της American Jewish Committee  βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης σχετική με τη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και στην υπεράσπιση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος του απένειμε  στον κ. Harris το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.