Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
|

    Επίσημη Επίσκεψη

    Την Tετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος η Ειδική Απεσταλμένη για Θέματα Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ, Ellen Germain, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης με αφορμή την Ελληνική Προεδρία στην Διεθνή Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA), που λήγει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022. Την κ. Germain, συνόδευσαν ο Επιτετραμμένος (Deputy Chief of Mission) στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, David Burger καθώς και ο Αξιωματούχος του Πολιτικού Τμήματος (Political Officer U.S. Embassy Athens) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Brian Breuhaus.

    Τους εκλεκτούς επισκέπτες υποδέχθηκε ο πρόεδρος ΔΣ του ΕΜΕ, Σαμουήλ (Μάκης) Μάτσας και η διευθύντρια του ΕΜΕ, Ζανέτ Μπαττίνου, που τους ξενάγησε τόσο στην μόνιμη, όσο και στην περιοδική έκθεση του Μουσείου, ενώ έγινε σύντομη ενημέρωση για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του ΕΜΕ και συζήτηση για την μακροχρόνια συμμετοχή του Μουσείου στην IHRA.

    Μετά το πέρας της ξενάγησης, ακολούθησε σύντομη συνέντευξη Τύπου σε ειδικό χώρο του ΕΜΕ, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επίσημων επισκεπτών με τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ και Δανιήλ Μπεναρδούτ, καθώς και τη Γενική Γραμματέα και το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Ντέλια Αλχανάτη και Τζοάννα Ναχμία, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, ενημερώθηκε για πρωτοβουλίες που πήραν φέτος δημόσιοι φορείς για την διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος, όπως η συμμετοχή του  Δημαρχείου Αθηνών και της Βουλής των Ελλήνων στην καμπάνια του WJC #WeRemember.