Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023
|

  Έναρξη Eλληνικής Προεδρίας του IHRA

  Αγαπητοί φίλοι,

  σας προωθούμε την ενημέρωση που λάβαμε για την παραλαβή της προεδρίας του IHRA από την Γερμανία στην Ελλάδα και για την σημερινή έναρξη της Ελληνικής προεδρίας του IHRA, 2021-2022.

  Παρακολουθήστε παρακάτω τα βίντεο που πλαισιώνουν την ψηφιακή αλλαγή της προεδρίας, τα οποία είναι επίσης διαθέσιμα στο κανάλι YouTube του IHRA

  Παρακολουθείστε το βίντεο της απερχόμενης Γερμανικής προεδρίας

  και το βίντεο της Ελληνικής προεδρίας που αρχίζει σήμερα

  Η Διεθνής Συμμαχία για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA), είναι μια διεθνής συμμαχία 34 χωρών-μελών, που στοχεύει στην ένωση κυβερνήσεων και ειδικών για την ενίσχυση, την πρόοδο και την προώθηση της εκπαίδευσης, της μνήμης και της έρευνας του Ολοκαυτώματος παγκοσμίως και για την υποστήριξη της δέσμευσης ενός κόσμου που θυμάται το Ολοκαύτωμα, ενός κόσμου χωρίς γενοκτονίες. Οι ομάδες εργασίας και οι επιτροπές του IHRA δημοσιεύουν εκπαιδευτικές προτάσεις και προωθούν την έρευνα, εστιάζοντας αποκλειστικά σε ζητήματα που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα, ενθαρρύνοντας την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος τιμώντας την κληρονομιά και τη μνήμη τους.

  Εκπαιδευτικό βίντεο του ΕΜΕ πλαισίωσε την επίσημη ψηφιακή αλλαγή της προεδρίας. Επίσης, ψηφιακό φωτογραφικό και ιστορικό υλικό από τα αρχεία και τις συλλογές του ΕΜΕ χρησιμοποιήθηκε για την εικονογράφηση του νέου ιστότοπου της Ελληνική Προεδρίας.