Εκπαιδευτικά προγράμματα: 3 Ιουνίου 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, την  Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, τo Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (ΕΜΕ) συμμετείχε και φέτος προσφέροντας δωρεάν είσοδο στο κοινό, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση (Νισσήμ Λεβή) καθώς και ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά δρώμενα, που πραγματοποιήθηκαν  από τις 10:00 έως και τις 12:30 περιλάμβαναν αφήγηση παραμυθιού και εικαστικό εργαστήρι. Συμμετείχαν 60 άτομα.

Όπως είχε ανακοινωθεί, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ώρα 11:00- 13:30 θα επαναληφθούν τα παρακάτω ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά δρώμενα που απευθύνονται σε οικογένειες.

«Το ξεχασμένο κλειδί μιας παιδικής αγάπης που δεν ξεχάστηκε ποτέ»

Δυο παιδιά, η Άννα και ο Ιάκωβος που αγαπιούνται, στην προπολεμική Θεσσαλονίκη, χωρίζονται όταν ο Ιάκωβος εκτοπίζεται στο Άουσβιτς. Μια πυρκαγιά πολλά χρόνια αργότερα θα ξυπνήσει μνήμες από την εποχή εκείνη. Με σύμμαχο τον εγγονό της και ένα φίλο του, θα αρχίσουν την αναζήτηση του αγαπημένου της Άννας. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα τον βρουν;     
Η αφήγηση, θα γίνει από την Εύα Κασιάρου με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της για παιδιά και νέους, «Το ξεχασμένο κλειδί», σε εικονογράφηση της Κανέλλας Στασινοπούλου, εκδόσεις κόκκινη

 «Εικαστικό εργαστήριο»

Ένα εικαστικό εργαστήρι με τον εικαστικό Βασίλη Θαλασσινό. Πρόκειται για μια εικαστική μετάφραση του παραμυθιού με αφορμή τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης του Ε.Μ.Ε.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Οριέττα Τρέβεζα-Σούση – Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΜΕ (210 3225582 και [email protected])