Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο: Εβραίοι Στρατιώτες & Μαχητές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Από την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 μέχρι την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώθηκε από τον οργανισμό jMUSE. Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος ήταν ένας από τους πολιτιστικούς εταίρους.

Λίγα λόγια για το συνέδριο:

Εν μέσω της αιματοχυσίας και της καταστροφής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο Εβραίοι άνδρες και γυναίκες συνέβαλαν με προσπάθειες ζωτικής σημασίας στην αγώνα των Συμμάχων εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ και των δυνάμεων του Άξονα. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο όγκο έρευνας, βιβλίων, ταινιών και άλλων έργων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ίδιο το γεγονός αυτών των 1,5 εκατομμυρίων «Εβραίων στρατιωτών» παραμένει ουσιαστικά άγνωστο.

Τον Νοέμβριο του 2021, κορυφαίοι ειδικοί από πανεπιστήμια, αρχεία, βιβλιοθήκες και μουσεία θα συγκεντρωθούν σε μια διεθνή (εικονική) σκηνή, μαζί με μέλη του κοινού, βετεράνους και τις οικογένειές τους, και επιζώντες του Ολοκαυτώματος και τους απογόνους τους για να εξερευνήσουν την εμπειρία του Εβραίου στρατιώτη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο εδώ.