Το Μουσείο είναι ανοικτό

e-tickets

e-payments

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
|

  Διατήρησε τη μνήμη. Κάθε όνομα μετράει. #everynamecounts

  το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχει στη νέα πρωτοβουλία των Aρχείων Arolsen, #everynamecounts-Local Remembrance που ξεκίνησε στις 8 Μαΐου με αφορμή την επέτειο από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάδειξη των τοπικών μνημείων. Ο συστηματικός διωγμός εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του πολέμου πραγματοποιήθηκε σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί επίσημα ως μνημονικοί τόποι.

  Τα Αρχεία Arolsen μάς προσκαλούν να αναδείξουμε αυτή την τοπική μνήμη και να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό μνημείο στα θύματα των ναζιστικών διώξεων. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

  Τις επόμενες εβδομάδες τα Αρχεία Arolsen θα προβάλλουν στοιχεία για συγκεκριμένους μνημονικούς τόπους, τα οποία θα αναδημοσιεύονται στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του ΕΜΕ.

  Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην ευρύτερη εκστρατεία των Αρχείων Arolsen  #everynamecounts. Στόχος της εκστρατείας είναι να οικοδομήσει ένα ψηφιακό μνημείο για τα θύματα των ναζιστικών διώξεων. Μέσω του crowdsourcing ενθαρρύνονται εθελοντές να εργαστούν με πρωτότυπα έγγραφα των Αρχείων του Arolsen για τα θύματα του ναζιστικού καθεστώτος. Καταγράφοντας τα δεδομένα των θυμάτων σε ψηφιακή μορφή, οι εθελοντές επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να αναζητήσει – και να βρει – τα ονόματα των θυμάτων στο διαδικτυακό τους αρχείο.

  Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή την εκστρατεία.

  Σας ευχαριστούμε για τη συμβολή σας.
  Χτίζουμε ένα ψηφιακό μνημείο. Βοηθήστε και εσείς να διατηρηθεί η μνήμη.