Δευτέρα, 18 Μαϊου 2015

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Tο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος  συμμετέχει στη  Διεθνή Ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου 2015,  με θέμα :

 «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» 

προσφέροντας δωρεάν είσοδο και τα παρακάτω προγράμματα:
(10:30 έως τις 13:30)

  • Ξεναγήσεις για ενήλικο κοινό στην μόνιμη και στην περιοδική έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος, «Συναγωνιστής Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση ».
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες:«Έλληνες Εβραίοι στον Πόλεμο και στην Αντίσταση». 

 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η γνωριμία του επισκέπτη με τα πρόσωπα –στην κυριολεκτική τους έννοια– των Εβραίων που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε όλες τις εκδοχές συμπεριφορών, δράσεων και συλλογικών ταυτοτήτων: στρατιώτες και αξιωματικοί, όμηροι στρατοπέδων συγκέντρωσης, κρυμμένα παιδιά, αντιστασιακοί και αντάρτες. Η ιστορία που αφηγείται το Μουσείο είναι ένα σύνολο ατομικών ιστοριών τα θραύσματα των οποίων κρύβονται σε προσωπικές μαρτυρίες, φωτογραφίες, πρωτότυπα αντικείμενα, έγγραφα, εφημερίδες, στολές και κοστούμια της εποχής που εκτίθενται στο χώρο και φέρνουν σε επαφή το παλιό και το καινούριο, υπογραμμίζοντας τη σημασία του πατριωτικού αισθήματος, της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της ευθύνης του ατόμου και του συνόλου σε συνθήκες κρίσης.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Οριέττα Τρέβεζα – Σούση, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, [email protected].