Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023
|

    «CHallenging And DebuNkiNg Antisemitic MytHs (HANNAH)»

    Το ΕΜΕ  ξεκίνησε ένα νέο διετές πρόγραμμα (2021-22) με τίτλο «CHallenging And DebuNkiNg Antisemitic MytHs (HANNAH)» σε συνεργασία με άλλους πέντε εταίρους από τέσσερεις συνολικά ευρωπαϊκές  χώρες: το Εβραϊκό Μουσείο της Γαλικίας στην Κρακοβία της Πολωνίας, CENTROPA από το Αμβούργο στη Γερμανία,   Jugend– & Kulturprojekt e.V (JKPeV) από τη Δρέσδη της Γερμανίας, ReadLab από την Αθήνα και Terraforming από το Νόβι Σαντ της Σερβίας. Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των έργων Rights, Equality and Citizenship.

    Πραγματοποιήθηκε ήδη, η διήμερη διαδικτυακή εναρκτήρια συνάντηση, 28 & 29 Ιανουαρίου 2021 που φιλοξένησε και συντόνισε η ομάδα του οργανισμού #JKPeV, με σκοπό να συζητήσουν και να οργανώσουν οι εταίροι το πεδίο εφαρμογής του έργου.

    Ο ευρύτερος στόχος του προγράμματος είναι η καταπολέμηση του αντισημιτισμού και κάθε είδους ρατσισμού μέσα από την γνωριμία με την ιστορία των εβραϊκών κοινοτήτων, τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος και την καταγραφή των κύριων αντισημιτικών αφηγήσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία καινοτόμων ψηφιακών εκπαιδευτικών προϊόντων και ενός ντοκιμαντέρ με θέμα τον αντισημιτισμό, τη διενέργεια επιμορφωτικών σεμιναρίων, καθώς και συνεντεύξεων από απογόνους επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

    Το ΕΜΕ επιθυμεί να συμβάλει με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της δημοκρατικής εκπαίδευσης και να διαδώσει τις αξίες της κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης.