Το Μουσείο είναι κλειστό

e-tickets

40 χρόνια ενεργής παρουσίας

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023
|

  Συμμετοχή του ΕΜΕ στην εκπαιδευτική καμπάνια του Claims Conference #ItStrartedWithWords

  Το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος συμμετέχει στην εκπαιδευτική καμπάνια του Claims Conference #ItStrartedWithWords, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης Yom Hashoah, 8 Απριλίου 2021.

  Η ομάδα του ΕΜΕ


  Το Ολοκαύτωμα δεν ξεκίνησε με γκέτο και στρατόπεδα συγκέντρωσης
  – Ξεκίνησε με λόγια.

  Αυτό τον Απρίλιο, με την υποστήριξη και συμμετοχή από σχεδόν 40 οργανισμούς και θεσμούς που ασχολούνται με το Ολοκαύτωμα, από όλο τον κόσμο, το Claims Conference (Διάσκεψη Αξιώσεων) ανακοίνωσε μια νέα ψηφιακή εκστρατεία. Το #ItStartedWithWords.

  Μέσα από εβδομαδιαία βίντεο, οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος θα μοιραστούν τις μαρτυρίες τους για το πώς οι εκφράσεις μίσους και ο αντισημιτισμός προηγήθηκαν της αδιανόητης φρίκης του Ολοκαυτώματος.

  Η καμπάνια #ItStartedWithWords στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της εκπαίδευσης του Ολοκαυτώματος και να εξηγήσει πώς η ρητορική μίσους και ο αντισημιτισμός ήταν οι ρίζες που οδήγησαν στη γενοκτονία.

  Παρακολουθήστε τα βίντεο τώρα και αποκτήστε πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς υλικό στο https://ItStartedWithWords.org/

  Το #ItStartedWithWords είναι μια εκπαιδευτική εκστρατεία για το Ολοκαύτωμα στην οποία οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος από όλο τον κόσμο θυμούνται τις στιγμές που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα – μια εποχή που δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει τη μετάβαση που έκαναν οι γείτονές τους, οι δάσκαλοι, οι συμμαθητές και οι συνάδελφοί τους από τις λέξεις στη βία – αυτό αποδεικνύει πώς η γλώσσα του μίσους μπορεί να εξελιχθεί σε ενέργειες με αδιανόητα αποτελέσματα.

  Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε ενδιαφέρον υλικό που περιλαμβάνει:

  Μαρτυρίες επιζώντων

  Εκπαιδευτικό υλικό

  Κουίζ

  Επίσκεψη σε κάποιο μουσείο Ολοκαυτώματος